Slider04
Slider04
Slider02
Slider02
Slider01
Slider01
Slider03
Slider03

Veelgestelde vragen bloedafname

We willen voorkomen dat veel mensen in de wachtkamer zitten en lang moeten wachten. Daarom kunnen patiënten alleen op afspraak bloed laten prikken.
Via https://afspraken.diagnost-iq.nl/ kunt u online een afspraak maken op een locatie en tijdstip naar keuze. Daarvoor is alleen uw naam, geboortedatum en een e-mailadres nodig. Mocht dit niet lukken dan kunt u ons bellen op 088-3424614.
Als u uw mail adres heeft opgegeven krijgt u van ons een bevestigingsmail. U kunt uw afspraak annuleren of wijzigen via de link in de bevestigingsmail die u van ons heeft ontvangen. Mocht u de e-mail kwijt zijn dan kunt u bellen naar 088-3424614
Ja, als u wordt doorverwezen door een specialist in het ziekenhuis dan mag u doorlopen naar de poli voor bloedafname. U dient er dan wel rekening mee te houden dat uw wachttijd langer is, omdat u geen afspraak heeft.
Staat de dag of het tijdstip van uw keuze er niet bij dan is het betreffende moment volgepland. Of de priklocatie is op die dag gesloten. Of de afname kan niet worden gedaan op deze priklocatie en dient u uit te wijken naar een andere locatie. Dit is dan meestal de bloedafname poli in het ziekenhuis.
U kunt dan een afspraak maken voor bloedafname en tegelijk het urinepotje meebrengen.
Nee u kunt alleen komen wanneer u een afspraak heeft gemaakt.
Nee, u heeft altijd een verwijzing nodig.

Ja, voor het inleveren van materialen hoeft u geen afspraak te maken. Bij de poli in
het ziekenhuis kunt u via de aanmeldzuil een nummer te trekken met alleen inleveren materiaal.
U wordt dan met voorrang geholpen. Op de bloedafname locaties in de 
regio West-Friesland (buiten het ziekenhuis om) kunt u het materiaal tegen het einde
van de sluitingstijd van het prikpunt inleveren bij de bloedafnamemedewerker.
Op www.dcwf.nl vindt u de openingstijden van alle bloedafname locaties in West-Friesland.

De doosjes van Comicro kunt u op onderstaande plekken inleveren:

Dijklander ziekenhuis Hoorn, Poli 7 (in de blauwe brievenbus)
Dijklander ziekenhuis Hoorn, receptie. In de Comicro brievenbus.
Dijklander ziekenhuis Purmerend, Poli 5 (in de blauwe brievenbus)
In de brievenbus van PostNL (u hoeft geen postzegel te plakken)
Zaans Medisch Centrum (alleen voor zorgverleners) in de koelkast/ stoof op BG Noord 03 of buiten kantoortijden die op de SEH
Zaans Medisch Centrum poli bloedafname (BG Noord 03): patiënt dient een ticket te halen bij de zuil, medewerker bloedafname neemt het materiaal aan

Ja, wanneer u voorafgaand aan uw bezoek bloed moet laten afnemen of voor een vervolgafspraak bloed moet laten afnemen moet u een afspraak maken bij Diagnost-IQ.  

U mag max. 5minuten van tevoren de wachtkamer betreden. Kunt u zich niet aanmelden dan bent u waarschijnlijk te vroeg. Het kan ook zijn dat uw geboortedatum niet wordt herkend, doordat deze foutief is ingevoerd bij het maken van uw afspraak, controleer dan uw bevestigingsmail.

Een begeleider mag alleen mee als dit medisch noodzakelijk is bij bijvoorbeeld kinderen, kwetsbare ouderen of ernstig zieke patiënten.
U kunt 8 weken van te voren een afspraak inplannen