Slider04
Slider04
Slider02
Slider02
Slider01
Slider01
Slider03
Slider03

Veelgestelde vragen bloedafname

We willen voorkomen dat veel mensen in de wachtkamer zitten en lang moeten wachten. Daarom kunnen patiënten alleen op afspraak bloed laten prikken. Op deze manier kan vooraf het aantal patiënten in de wachtkamer beperkt worden en daarmee de 1,5 meter afstand gegarandeerd worden.
Via https://afspraken.diagnost-iq.nl/ kunt u online een afspraak maken op een locatie en tijdstip naar keuze. Daarvoor is alleen uw naam, geboortedatum en een e-mailadres nodig. Lukt dit niet vraag dan eerst hulp bij mensen uit uw eigen kring. Mocht dit nog niet lukken dan kunt u ons bellen op 088-3424614.
Als u uw mail adres heeft opgegeven krijgt u van ons een bevestigingsmail. U kunt uw afspraak annuleren of wijzigen via de link in de bevestigingsmail die u van ons heeft ontvangen.
Ja, als u wordt doorverwezen door een specialist in het ziekenhuis dan mag u doorlopen naar de poli voor bloedafname. U dient er dan wel rekening mee te houden dat uw wachttijd langer is, omdat u geen afspraak heeft.
Staat de dag of het tijdstip van uw keuze er niet bij dan is het betreffende moment volgepland. Of de priklocatie is op die dag gesloten. Of de afname kan niet worden gedaan op deze priklocatie en dient u uit te wijken naar een andere locatie. Dit is dan meestal de bloedafname poli in het ziekenhuis.
U kunt dan een afspraak maken voor bloedafname en tegelijk het urinepotje meebrengen.
Nee u kunt alleen komen wanneer u een afspraak heeft gemaakt.
Nee, u heeft altijd een verwijzing nodig.
Nee, u moet een afspraak maken. Wij moeten de identificatie op het materiaal controleren. Dit moet in het kader van privacy en kwaliteit.
Ja, wanneer u voorafgaand aan uw bezoek bloed moet laten afnemen of voor een vervolgafspraak bloed moet laten afnemen moet u een afspraak maken bij Diagnost-IQ. Dit geldt ook voor het inleveren van onderzoeksmateriaal. Zoals urine, ontlasting. Een doosje van Comicro kunt u deponeren in de Comicro transportbak bij de receptie van het Dijklander ziekenhuis.

U mag max. 5minuten van tevoren de wachtkamer betreden. Kunt u zich niet aanmelden dan bent u waarschijnlijk te vroeg. Het kan ook zijn dat uw geboortedatum niet wordt herkend, doordat deze foutief is ingevoerd bij het maken van uw afspraak, controleer dan uw bevestigingsmail.

Kom alleen naar uw afspraak, dus zonder begeleider. Een begeleider mag alleen mee als dit medisch noodzakelijk is bij kinderen, kwetsbare ouderen of ernstig zieke patiënten.
Kom in dat geval niet naar onze locatie en neem contact op met uw huisarts, de Trombosedienst of een andere specialist die u heeft doorverwezen. In overleg wordt bepaald of uw onderzoek uitgesteld wordt, of dat we een aparte afspraak maken met extra beschermende maatregelen.

Ja, wij vragen patiënten om niet naar een locatie van Diagnost-IQ te komen bij klachten die passen bij het coronavirus. Wij werken op afspraak om volle wachtkamers te vermijden. U behoort uw handen te desinfecteren voor u onze wachtkamer betreedt. Wij houden ons aan onderstaande richtlijnen voorgeschreven door het RIVM:

  • wij wassen regelmatig onze handen met water en zeep en gebruiken desinfectans
  • wij hoesten en niezen in de binnenkant van onze elleboog
  • wij gebruiken papieren zakdoekjes
  • onze medewerkers geven geen hand
  • wij houden waar mogelijk 1,5 m afstand en nemen beschermende maatregelen waar dit niet lukt.
  • medewerkers en patiënten dragen verplicht een mondkapje
Op de website van de RIVM staat de actuele informatie over het coronavirus. U vindt hier ook veel gestelde vragen over het coronavirus.
U kunt 8 weken van te voren een afspraak inplannen